Charlotte Munch Jacobsen

Charlotte Jacobsen

Professor, forskningsgruppeleder

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Bioaktive Stoffer – Analyse og Anvendelse

Danmarks Tekniske Universitet

Henrik Dams Allé

Bygning 201, rum 130

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

DTU Nyheder

2023
Foto Anne Trap-Lind
20 DEC

Seks spørgsmål til professoren - mød Karin Hüssy

Karin Hüssy er ekspert i øresten, otolit, i fisk og lige tiltrådt officielt som professor ved DTU Aqua 14. december. Lær den nyudnævnte professor lidt bedre at kende, når hun svarer på seks spørgsmål og fortæller om forskning i fisks sorte boks’, otolitternes fascinerende mønstre, og hvordan hun altid har gang i noget kreativt, når hun...

Behandlet Anne Trap-Lind
11 DEC

Ekspert i fiskenes øresten og ekspert i pelagiske fisk i Arktis tiltræder som professorer

Karin Hüssy og Teunis Jansen tiltræder officielt som professorer på DTU Aqua med tiltrædelsesforelæsninger og efterfølgende reception torsdag den 14. december 2023.

Fra Kylian Manon Eggink's ph.d.-projekt
29 MAR

Ph.d.-forsvar om anvendelse af sort soldaterflue i fiskefoder

Den 4. april 2023 forsvarer Kylian Manon Eggink sin ph.d.-afhandling. Forsvaret kan følges fysisk på DTU i Hirtshals eller online.

Dansk kyst. Foto: COLOURBOX
22 FEB

To nye professorer holder tiltrædelsesforelæsning

Professorerne Patrizio Mariani og Marja Koski, begge fra DTU Aqua, holder tiltrædelsesforelæsning 3. marts 2023.

Credit: EMBL/Kinga Lubowiecka
15 FEB

Sammen på tværs af videnskaber og lande for at genoprette naturen i havet

Et nyt stort EU-projekt om havets biodiversitet går på tværs af landegrænser og videnskabelige discipliner. DTU er en af 31 forskningspartnere, der skal bidrage til den videnskabsbaserede indsats for at forstå og hjælpe havet over de næste 4 år – BIOcean5D er skudt i gang.

2022
Torsk. Illustration: Elisabeth Karlsson
22 NOV

Ph.d.-forsvar om torskens bevægelsesmønster

Den 6. december 2022 forsvarer Regitze Benedicte Carlstedt Lundgreen sin ph.d.-afhandling. Forsvaret kan følges fysisk på DTU i Lyngby eller online.

COLOURBOX3063844-
14 SEP

Seks spørgsmål til professoren - mød Patrizio Mariani

Patrizio Mariani fra DTU Aqua er netop blevet udnævnt til professor. Det er både en stor ære og et stort ansvar, siger han. Læs hans svar på spørgsmål om professorrollen, forskningen, og hvor det hele begyndte.

European eel larvae feeding in Kreisel tanks. Photo: Sune Riis Sørensen
05 MAJ

Ph.d.-forsvar om tidlige livsstadier og næringsbehov hos opdrættede ålelarver

Den 10. maj 2022 forsvarer Elisa Benini, DTU Aqua sin ph.d.-afhandling. Forsvaret kan overværes på DTU i Lyngby eller online. 

DK: Fiskeolieemulsion. Foto: DTU Fødevareinstituttet | UK: Fish oil emulsion. Photo: National Food Institute.
02 MAJ

Pris til DTU-forsker for at bremse harskning af fødevarer

DTU-professor Charlotte Jacobsen har modtaget AOCS Fellow Award for hendes forskning, der bidrager til at bremse harskning af omega-3 fedtsyrer i fødevarer.

Fødevarer og fiskeri Sundhedsfremmende stoffer
2021
DK: Fiskeolieemulsion. Foto: DTU Fødevareinstituttet | UK: Fish oil emulsion. Photo: National Food Institute.
22 NOV

Pris til DTU forsker for at stoppe harskning af fødevarer

Professor Charlotte Jacobsen har fået DGF Normanprisen for sin årtier lange forskning i at forhindre, at omega-3 fedtsyrer i fødevarer bliver harske.

Fødevarer og fiskeri Sundhedsfremmende stoffer Fødevareproduktion Fødevareteknologi
10 SEP

Podcast med fokus på bæredygtighed

Ny sæson af podcasten TECHfolk sætter fokus på bæredygtighed i samtaler med forskere om flydende vindmøller, mikroalger og grønnere internet.

Gydende lodder i Marrait Isfjord, Grønland. Foto: Peter Fink-Jensen
10 SEP

Ph.d.-forsvar om bestandsstruktur hos lodde i Grønland

Den 24. september 2021 forsvarer Peter Fink-Jensen sin ph.d.-afhandling. Forsvaret kan overværes online og på DTU i Lyngby.

Fiskeri og fiskebestande Fisk og skaldyr Økosystemer Polarforskning
DK: Fiskeolieemulsion. Foto: DTU Fødevareinstituttet | UK: Fish oil emulsion. Photo: National Food Institute.
31 AUG

Håndbog med nyeste viden om omega-3 fedtsyrer

En håndbog er udkommet, som indeholder den nyeste viden om måder at udvinde, fremstille og beskytte sundhedsfremmende omega-3 fedtsyrer. Bogen er redigeret af forskere fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer og fiskeri Fødevareproduktion Sundhedsfremmende stoffer
DK:  Blæretang. Foto: Colourbox.dk | EN: Bladderwrack. Photo: Colourbox.dk
17 AUG

Hør om tang, alger og søstjerner som fremtidens fødevarer

Inden 2050 skal vi producere 70% flere fødevarer end i dag for at kunne mætte den voksende befolkning. Vi er begrænset på landarealer, så DTU professor Charlotte Jacobsen kigger under havoverfladen i sin jagt på nye fødevarekilder. Hør om hendes forskning i en ny podcast.

Fødevarer og fiskeri Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed Sundhedsfremmende stoffer
DK: Fiskeolieemulsion. Foto: DTU Fødevareinstituttet | UK: Fish oil emulsion. Photo: National Food Institute.
24 FEB

Online prisoverrækkelse for forskning i fedtstoffers harskning

Vær med, når professor Charlotte Jacobsen den 4. marts fortæller om og modtager en pris for sin forskning i måder at forhindre, at fedtstoffer i fødevarer og forbrugerprodukter harskner.

Fødevarer og fiskeri Fødevarekvalitet Fødevareteknologi
2020
Undersøgelse af effekten af forskellige vandbehandlingsmetoder på RAS-vandkvalitet. Foto: Kim Gregersen.
09 NOV

Ph.d.-forsvar om mikropartikler i recirkulerede akvakulturanlæg

Den 17. november 2020 forsvarer Kim João de Jesus Gregersen sin ph.d.-afhandling. Forsvaret kan følges online. 

Hav- og dambrug Spildevand og vandafledning Bakterier og mikroorganismer