DTU FØDEVAREINSTITUTTET DTU Fødevareinstituttet
Forskningsgruppen for Bioaktive Stoffer – Analyse og Anvendelse
Henrik Dams Allé
Bygning 201, rum 130
2800 Kgs. Lyngby
Få tilsendt vCard på e-mail.
Karin Hüssy er ekspert i øresten, otolit, i fisk og lige tiltrådt officielt som professor ved DTU Aqua 14. december. Lær den nyudnævnte professor lidt bedre at kende, når hun svarer på seks spørgsmål og fortæller om forskning i fisks sorte boks’, otolitternes fascinerende mønstre, og hvordan hun altid har gang i noget kreativt, når hun...
Karin Hüssy og Teunis Jansen tiltræder officielt som professorer på DTU Aqua med tiltrædelsesforelæsninger og efterfølgende reception torsdag den 14. december 2023.
Den 4. april 2023 forsvarer Kylian Manon Eggink sin ph.d.-afhandling. Forsvaret kan følges fysisk på DTU i Hirtshals eller online.
Professorerne Patrizio Mariani og Marja Koski, begge fra DTU Aqua, holder tiltrædelsesforelæsning 3. marts 2023.
Et nyt stort EU-projekt om havets biodiversitet går på tværs af landegrænser og videnskabelige discipliner. DTU er en af 31 forskningspartnere, der skal bidrage til den videnskabsbaserede indsats for at forstå og hjælpe havet over de næste 4 år – BIOcean5D er skudt i gang.
Den 6. december 2022 forsvarer Regitze Benedicte Carlstedt Lundgreen sin ph.d.-afhandling. Forsvaret kan følges fysisk på DTU i Lyngby eller online.
Patrizio Mariani fra DTU Aqua er netop blevet udnævnt til professor. Det er både en stor ære og et stort ansvar, siger han. Læs hans svar på spørgsmål om professorrollen, forskningen, og hvor det hele begyndte.
Den 10. maj 2022 forsvarer Elisa Benini, DTU Aqua sin ph.d.-afhandling. Forsvaret kan overværes på DTU i Lyngby eller online.
DTU-professor Charlotte Jacobsen har modtaget AOCS Fellow Award for hendes forskning, der bidrager til at bremse harskning af omega-3 fedtsyrer i fødevarer.
Professor Charlotte Jacobsen har fået DGF Normanprisen for sin årtier lange forskning i at forhindre, at omega-3 fedtsyrer i fødevarer bliver harske.
Ny sæson af podcasten TECHfolk sætter fokus på bæredygtighed i samtaler med forskere om flydende vindmøller, mikroalger og grønnere internet.
Den 24. september 2021 forsvarer Peter Fink-Jensen sin ph.d.-afhandling. Forsvaret kan overværes online og på DTU i Lyngby.
En håndbog er udkommet, som indeholder den nyeste viden om måder at udvinde, fremstille og beskytte sundhedsfremmende omega-3 fedtsyrer. Bogen er redigeret af forskere fra DTU Fødevareinstituttet.
Inden 2050 skal vi producere 70% flere fødevarer end i dag for at kunne mætte den voksende befolkning. Vi er begrænset på landarealer, så DTU professor Charlotte Jacobsen kigger under havoverfladen i sin jagt på nye fødevarekilder. Hør om hendes forskning i en ny podcast.
Vær med, når professor Charlotte Jacobsen den 4. marts fortæller om og modtager en pris for sin forskning i måder at forhindre, at fedtstoffer i fødevarer og forbrugerprodukter harskner.
Den 17. november 2020 forsvarer Kim João de Jesus Gregersen sin ph.d.-afhandling. Forsvaret kan følges online.