LoadingText

DTU Nyheder

2019
Image: Colourbox.dk
14 NOV

Usikker sundhedsskadelig effekt af rødt og forarbejdet kød

Ny undersøgelse fra DTU og SDU viser en tendens til, at danskere, som spiser mere rødt og forarbejdet kød end anbefalet, har en øget risiko for at udvikle visse hjerte- og kræftsygdomme. Resultaterne er dog ikke statistisk signifikante, hvilket kan skyldes, at en del af deltagerne i undersøgelsen endnu er for unge til at være i risikogruppen...

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.com
21 OKT

Konference byder på data om kostkvalitet og sundhed hos kødelskere

På Landbrug & Fødevarers ernæringskonference den 14. november præsenterer DTU Fødevareinstituttet nye data fra et projekt om sammenhængen mellem kostkvalitet, kødindtag og sundhed.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner Sundhed og sygdomme
Image: Colourbox.com
12 SEP

Saltindholdet i en række fødevarer kortlagt

For at følge udviklingen mod at gøre danskernes kost mindre salt har DTU Fødevareinstituttet kortlagt saltindholdet i færdigpakkede pålægssalater, kartoffelprodukter, charcuteri, saltede hele kødstykker og middagspølser.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.dk
03 APR

Mange børn og unge spiser fisk, men ikke nok

Otte ud af ti danske børn og unge spiser fisk mindst én gang om ugen, men færre end hver tiende spiser så meget, som kostrådene anbefaler, viser tal fra DTU.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner
2018
Image: Colourbox.dk
25 OKT

Hver sjette 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter

Cirka 16 procent af danske 15-55-årige bruger sportsernæringsprodukter, og hver tredje bruger har oplevet bivirkninger efter indtag, viser en undersøgelse fra DTU.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner
Image: Colourbox.com
15 OKT

Saltindholdet i en række fødevarer kortlagt

For at følge udviklingen mod at gøre danskernes kost mindre salt, har DTU Fødevareinstituttet kortlagt saltindholdet i frosne pizzaer, færdigpakkede supper, oste samt fiske- og skaldyrkonserves.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner
2016
Photos: Colourbox.dk
29 JUN

Stoffer i kød kan være kræftfremkaldende

Befolkningsundersøgelser peger på en mulig sammenhæng mellem indtag af kød og udvikling af kræft. Kød kan indeholde kræftfremkaldende stoffer, men er også en vigtig ernæringskilde til jern. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet, som har gennemgået den videnskabelige evidens i en række studier af kødindtag og kræftrisiko...

Fødevarer og fiskeri Fødevaresikkerhed Sundhed og sygdomme
Photo: Colourbox.dk
14 APR

Helt fint at stege i planteolie

Der er ikke videnskabeligt belæg for, at folk skal gå udenom koldpressede olier som fx jomfruolivenolie, når de steger mad derhjemme. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet af den effekt, som stegetid og -temperatur har på fedtsyresammensætningen i og harskning af forskellige spiseolier.   

Fødevarer og fiskeri
2015
DK: DTU Fødevareinstituttet. Foto: Nødder | EN: Nuts. Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
20 MAJ

En håndfuld nødder dagligt kan fremme din sundhed

Det ville gavne danskernes sundhed at spise 30 gram nødder dagligt. Det viser en helhedsvurdering fra DTU Fødevareinstituttet, der har kigget samlet på de sundhedsmæssige fordele og ulemper ved at spise nødder.

Ernæring og kostvaner Fødevaresikkerhed Fødevarer og fiskeri Sundhedsfremmende stoffer
2014
Photo: Colourbox.com
27 MAJ

Langt mere fuldkorn i danskernes kost

Danskerne spiser næsten dobbelt så meget fuldkorn som for ti år siden ifølge nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet. Andelen af befolkningen, hvis kost lever op til den officielle anbefaling for indtaget af fuldkorn, er også vokset markant. Langt flere børn end voksne spiser tilstrækkeligt med fuldkorn.

Ernæring og kostvaner Fødevarer og fiskeri
2013
Photo: Colourbox.com
12 JUN

Danskerne spiser markant mere fuldkorn

Danskernes indtag af fuldkorn er steget markant siden 2004. Det gælder også andelen af danskere, der lever op til anbefalingen om at spise tilstrækkeligt fuldkorn. Det viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet.

Ernæring og kostvaner Fødevarer og fiskeri
2011
Ægs betydning for sundhed og sygdom
30 SEP

Ægs betydning for sundhed og sygdom

En ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet har set på danskernes indtag af æg og gennemgået litteraturen om indtag af æg i forhold til risikoen for udvikling af sygdomme. Litteraturgennemgangen peger i retning af, at for raske personer ser risikoen for at udvikle hjerte-karsygdomme og type-diabetes-2 ikke ud til at blive påvirket af at...

Fødevarekvalitet
2008
Spis masser af fuldkorn - hver dag
27 MAJ

Spis masser af fuldkorn - hver dag

Vi bør spise mindst 75 gram fuldkorn om dagen i form af forskellige fuldkornsprodukter som havregryn, brød, fuldkornspasta og fuldkornsris. Det er anbefalingen i en ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet. Fuldkorn kan bidrage til at nedsætte risikoen for en række alvorlige sygdomme. Men i dag spiser kun 6% af danskerne den anbefalede...

Ernæring og kostvaner