DTU FØDEVAREINSTITUTTET DTU Fødevareinstituttet
Forskningsgruppen for Bioaktive Stoffer – Analyse og Anvendelse
Henrik Dams Allé
Bygning 201, rum 129
2800 Kgs. Lyngby
Få tilsendt vCard på e-mail.
Tang optager de overskydende næringssalte fra havvandet, og så er det en hamrende sund grøntsag. Susan Løvstad Holdt fra DTU Fødevareinstituttet arbejder sammen med industrien om at skabe fremtidens grønne marker under havets overflade.
Et nyt kursus skal gøre DTU studerende i stand til at trække ekstra værdi ud af fødevareindustriens restprodukter ved at skabe nye, bæredygtige ingredienser.
Kom til fyraftensmøde på DTU’s Skylab i Lyngby den 9. november og hør, hvordan tang kan være med til at brødføde verdens voksende befolkning. En tangekspert fra DTU Fødevareinstituttet er blandt oplægsholderne ved mødet, hvor deltagerne også får mulighed for at sætte tænderne i fermenteret tang tapas og tang-is.
Arbejdet med at samle verdens førende forskere og erhvervsfolk til et tang symposium i København har gjort DTU Fødevareinstituttet fortjent til prisen som årets kongresvært 2016 i kategorien ’kongresser med mindre end 1.000 deltagere’. Juryen har i sin beslutning lagt vægt på, at symposiet har sat den spirende danske tangindustri på verdenskortet...
Nogle af de erhvervsfolk, som er samlet fra alle verdenshjørner på et internationalt symposium om tang i København, skal rejse hjem med en aftale om fremtidigt samarbejde om f.eks. udvikling af produktionsudstyr eller forarbejdning af afgrøden i kufferten. Det er målet for et matchmaking arrangement, som DTU Fødevareinstituttet og Gemba...
Danske virksomheder skal udvinde og afsætte flere af de værdifulde stoffer, som findes i tang. Det vil DTU Fødevareinstituttet hjælpe virksomhederne med i et nyt treårigt projekt. Projektet vil kunne nedbringe produktionsspild og har netop modtaget mere end syv millioner kroner i støtte fra GUDP.
Den nyeste viden om tang vil være på programmet, når forskere og erhvervsfolk mødes til det 22. internationale tangsymposium den 19.-24. juni 2016 i København. Oplægsholdere fra hele verden vil bl.a. tale om tangs sundhedsfremmende bioaktive stoffer, risikovurdering af eventuelle sundhedsskadelige stoffer og de mest optimale metoder til...
Adjunkt ved DTU Fødevareinstituttet Susan L. Holdt jager opskriften på, hvordan dyrkning af dansk tang kan udbredes i Danmark. Den selverklærede ’tang nørd’ ser en lysende fremtid i dyrkning af tang, men det kræver identifikation af de bedste sorter, mere viden om indholdsstoffer og fremavl samt udvikling af mere optimale dyrknings- og...