LoadingText

DTU Nyheder

2017
Illustration: Datagraf/All Over Press
04 APR

Hvad sker der når køleskabet går online?

Internet of Things står på nippet til at revolutionere vores dagligdag, men rummer også store udfordringer. DTU kan anbringe sig helt forrest i forskerfeltet

Elektronik IT og cybersikkerhed
Foto: Andreas Johansen
15 FEB

Fælles platform for smart city-løsninger lanceret på DTU

Platformen Smart City Hub er netop blevet lanceret på DTU. Den nye platform skal være samlingssted for samarbejde om at udvikle smart city-løsninger, der kan bruges til at løse virkelighedens problemer. Formålet er at samle studerende, virksomheder, forskere og myndigheder, der kan give hinanden kvalificeret modspil.

It-systemer Dataanalyse Kortlægning og opmåling
Foto: Ehrhorn Hummerston
23 JAN

Fremtiden byder på flere digitale services i byggebranchen

DTU Byg deltager i et forsøg med den nye Sigfox-teknologi, der skal bruges til at gøre Lyngby til testlaboratorium inden for Internet of Things (IoT). Digitale services som bl.a. IoT forventes at komme til at spille en afgørende rolle i fornyelsen af byggebranchen og til at øge bygningers performance og kvalitet.

Transportadfærd Kortlægning og opmåling Bygningsdesign
2016
Urbant forsyningsnet som afbildet i udstillingsmodel hos House of Green. Foto: Sabina Askholm Larsen
12 OKT

Singapore vil gå i danske smart city-fodspor

En delegation af forskere, myndighedsrepræsentanter og virksomhedsrepræsentanter fra Singapore lagde vejen forbi DTU i slutningen af september. Besøget gav blandt andet udslag i et samarbejde om at udvikle nye living labs samt muligheden for at skræddersy en ny uddannelse inden for Bygningsdesign.

Energieffektivisering Energiproduktion Energisystemer Kortlægning og opmåling
26 FEB

Hel kommune bliver et 'living lab'

Lyngby-Taarbæk Kommune, DTU og en række virksomheder vil gøre Lyngby til et levende laboratorium til gavn for borgerne, uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet.

Dataanalyse
Foto: Sabina Askholm Larsen/DTU Byg
22 JAN

Fælles design af højhus giver ingeniørstuderende forsmag på erhvervslivet

Hvordan designer man bedst muligt et højhus uden at overse vigtige detaljer i de forskellige fagområder? Det er opgaven, som 19 grupper af kandidatstuderende har skullet løse det sidste halve år. Arbejdet har givet dem værdifulde erfaringer, som kan omsættes i deres kommende erhvervsarbejde.

Byggeproduktion og byggeledelse Bygningsdesign Bygningskonstruktion
2014
15 JAN

Byg deltager i udformningen af intelligente, grønne byer

Energisystemer som gas, el og fjernevarme skal spille sammen i byerne og tænkes sammen med udformningen af de fremtidige bygninger. DTU har fået 44 mio. kr. til et forskningscenter, hvor DTU Byg deltager i centret med byggeteknisk viden og forskning.

Byggeri og materialer Bygningsdesign Energieffektivisering