DTU FØDEVAREINSTITUTTET DTU Fødevareinstituttet
Forskningsgruppen for Global Kapacitetsopbygning
Henrik Dams Allé
Bygning 204, rum 137
2800 Kgs. Lyngby
Få tilsendt vCard på e-mail.
Fødevarestyrelsen, DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut arbejder på højtryk for at finde kilden til et større, igangværende sygdomsudbrud med campylobacter på Bornholm.
Importerede, koldrøgede fiskeprodukter er kilden til et langvarigt listeriaudbrud, som siden 2016 har gjort ni syge. Det viser udbrudseftersporing fra Statens Serum Institut, Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet. Mistænkte koldrøgede fiskeprodukter er nu tilbagekaldt fra to danske butikskæder.
DTU Fødevareinstituttet, Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut efterforsker et større udbrud med salmonella. Nu viser en undersøgelse, at medisterpølse er en formodet smittekilde.