Paw Dalgaard

Paw Dalgaard

Professor

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Fødevaremikrobiologi og Hygiejne

Danmarks Tekniske Universitet

Henrik Dams Allé

Bygning 204, rum 066

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Kurser
Nyheder
LoadingText

DTU Nyheder

2021
Stenbiderrogn. Foto: Jørgen Flemming. Colourbox.dk
27 MAJ

Matematisk model skal forhindre sygdom med botulisme

Med en matematisk model udviklet af forskere fra DTU Fødevareinstituttet kan fødevareproducenter sikre, at deres produkter ikke gør forbrugere syge med botulisme. Modellen er den mest omfattende af sin slags i verden.

Fødevarer og fiskeri Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Matematisk modellering
Foto: Sukkertang. DTU Fødevareinstituttet.
06 MAJ

Tang i fiskefoderet kan øge jodindhold i opdrætsfisk

DTU-forskere har i et stort EU-projekt været med til at skabe viden, der kan styrke den europæiske produktion og forarbejdning af fisk og skaldyr. De har bl.a. dokumenteret, at tangholdigt fiskefoder kan øge jodindholdet i opdrætsfisk forsvarligt, og at produktion af saltreducerede fiskeprodukter kan ske uden negativt at påvirke fødevaresikkerheden...

Fødevarer og fiskeri Fisk og skaldyr Fødevareproduktion Hav- og dambrug
2018
Photo: Royal Greenland
14 MAJ

Matematik brugt til at skabe sundere fiskeprodukter

Matematiske modeller fra DTU Fødevareinstituttet er brugt til at udvikle nye fiskeprodukter med mindre salt og mere smag.

Fødevarer og fiskeri Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Matematisk modellering
2015
Photo: Colourbox.com
02 FEB

Holdbarhed af hytteost kan forudsiges

Nye matematiske modeller, der forudsiger vækst af listeria og mælkesyrebakterier i forskellige typer af hytteost, kan bruges af producenter ved vurdering produkternes holdbarhed. Modellerne er udviklet i et ph.d.-projekt ved DTU Fødevareinstituttet. Projektets resultater kan også anvendes som afsæt til at udvikle prædiktive modeller for...

Fødevaresikkerhed Matematisk modellering Fødevareproduktion Fødevarer og fiskeri Bakterier og mikroorganismer
2014
Photo: Colourbox.com
27 OKT

Mindre salte fisk og fortsat høj fødevaresikkerhed

Salt bruges i dag til at konservere mange fiskeprodukter, hvor det hæmmer bakterievæksten og øger holdbarheden. Men vi spiser for meget salt. DTU Fødevareinstituttet har derfor hjulpet fødevareproducenter med at finde nye måder at konservere rejer, laks og rogn med mindre salt og fortsat høj fødevaresikkerhed.

Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion Fødevareteknologi Fødevarer og fiskeri Fisk og skaldyr Computerberegning
2010
Modeller til at vurdere og styre listeria i fødevarer
20 MAJ

Modeller til at vurdere og styre listeria i fødevarer

DTU Fødevareinstituttet er blandt arrangørerne af en workshop den 30. august 2010, som sætter fokus på brugen af matematiske modeller og software, der kan bruges til at vurdere og styre risici fra listeria i fødevarer. Flere og flere bliver ramt af en listeria­infektion i Danmark. Det er bekymrende, da sygdommen ofte er alvorlig, og dødeligheden...

Fødevaresikkerhed