DTU FØDEVAREINSTITUTTET DTU Fødevareinstituttet
Forskningsgruppen for Fødevaremikrobiologi og Hygiejne
Henrik Dams Allé
Bygning 204, rum 066
2800 Kgs. Lyngby
Få tilsendt vCard på e-mail.
Med en matematisk model udviklet af forskere fra DTU Fødevareinstituttet kan fødevareproducenter sikre, at deres produkter ikke gør forbrugere syge med botulisme. Modellen er den mest omfattende af sin slags i verden.
DTU-forskere har i et stort EU-projekt været med til at skabe viden, der kan styrke den europæiske produktion og forarbejdning af fisk og skaldyr. De har bl.a. dokumenteret, at tangholdigt fiskefoder kan øge jodindholdet i opdrætsfisk forsvarligt, og at produktion af saltreducerede fiskeprodukter kan ske uden negativt at påvirke fødevaresikkerheden...
Matematiske modeller fra DTU Fødevareinstituttet er brugt til at udvikle nye fiskeprodukter med mindre salt og mere smag.
Nye matematiske modeller, der forudsiger vækst af listeria og mælkesyrebakterier i forskellige typer af hytteost, kan bruges af producenter ved vurdering produkternes holdbarhed. Modellerne er udviklet i et ph.d.-projekt ved DTU Fødevareinstituttet. Projektets resultater kan også anvendes som afsæt til at udvikle prædiktive modeller for...
Salt bruges i dag til at konservere mange fiskeprodukter, hvor det hæmmer bakterievæksten og øger holdbarheden. Men vi spiser for meget salt. DTU Fødevareinstituttet har derfor hjulpet fødevareproducenter med at finde nye måder at konservere rejer, laks og rogn med mindre salt og fortsat høj fødevaresikkerhed.
DTU Fødevareinstituttet er blandt arrangørerne af en workshop den 30. august 2010, som sætter fokus på brugen af matematiske modeller og software, der kan bruges til at vurdere og styre risici fra listeria i fødevarer. Flere og flere bliver ramt af en listeriainfektion i Danmark. Det er bekymrende, da sygdommen ofte er alvorlig, og dødeligheden...