Morten Lind

Morten Lind

Professor Emeritus, Seniorforsker

DTU ELECTRO
Institut for Elektroteknologi og Fotonik

Danmarks Tekniske Universitet

Elektrovej

Bygning 326, rum 132

2800 Kgs. Lyngby

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

DTU Nyheder

2021
NISDA
07 OKT

Hurtig og billig Covid-19 testmetode med potentiale

Forskere fra DTU Sundhedsteknologi har udviklet en metode til at detektere SARS-CoV-2 RNA. Metoden kan designes til at påvise andre sygdomme.

Sundhedsteknologi Sundhed og sygdomme Vira
2020
Foto Colourbox
07 MAJ

Ny test til hurtig sporing af corona

Test for corona-virus er mange steder begrænset af infrastruktur og testfaciliteter, og man tester derfor kun i alvorlige tilfælde. Det giver et usikkert billede af smittetrykket, men det vil en ny type test fra DTU lave om på.

Vira
2019
Photo: Colourbox.com
19 DEC

Bæredygtige fødevarer med mindre strøm, færre råvarer og mindre spild

Hvis det skal være muligt at brødføde verdens voksende befolkning, er en nytænkning af fødevareindustriens produktionsprocesser bydende nødvendig. DTU Fødevareinstituttet hjælper industrien med at gøre processerne mere effektive og bæredygtige.

Fødevarer og fiskeri Fødevareproduktion Fødevareteknologi
2018
Foto: Lene Esthave
24 SEP

Forsmag på fremtidens kontrolrum

For hver liter udvundet olie fra Nordsøen må man pumpe 10 liter vand ned i undergrunden. Et forskningsprojekt skal hjælpe Total med at optimere driften af de komplicerede anlæg, der renser enorme mængder af havvand og pumper vandet ned under højt tryk.

Produktion og ledelse
2017
Photo: Mikal Schlosser
21 APR

Et godt tilbud afbrød professorens pension

Morten Lind er 72 år og egentlig professor emeritus. Men hans viden om automatisering er blevet så aktuel, at han har afbrudt sit otium.

Elektroteknologi og automatisering Robotteknik og automation
2016
Kvantecomputer
14 DEC

Fremtidens kvantecomputer arbejder lige godt med krypterede og ukrypterede signaler

Når fremtidens brugere af kvantecomputere skal have analyseret data, vil de ofte være nødt til at sende krypteret information til computeren. Derfor har forskere fra DTU Fysik og University of Toronto undersøgt, om en kvantecomputer kan arbejde lige effektivt med krypterede og ukrypterede data. Resultaterne viser, at effektiviteten er...

Fysik Kvanteteori og atomfysik System- og datasikkerhed
Platform
13 OKT

Bedre watermanagement skal gøre fremtidens olieindvinding mere effektiv

Nyt udviklingssamarbejde skal minimere menneskelige fejl i håndteringen af den stadig større mængde vand, der behandles på platforme i den danske Nordsø. Samarbejdet omfatter forskere fra DTU og Aalborg Universitet, Center for Olie og Gas – DTU og det norske firma Eldor.

Robotteknik og automation Elektroteknologi og automatisering Energieffektivisering Energiproduktion Skibe og off-shore-konstruktioner Fossile brændsler